Barbie eta intxaur-hauskailua = Barbie in the Nutcracker = Barbie en el cascanueces / [gidoia, Linda Engelsiepen, Hilary Hinkel, Rob Hudnut] - Engelsiepen, Linda; Hinkle, Hilary; Hudnut, Rob (EITB, 2002)
Barbiek bizia hartzen du informatikaren magiari esker Hoffmannen ipuin klasikoaren moldapen moderno honetan. Istorioaren hasieran Barbiek, Clararen paperean, zurezko intxaur-hauskailu eder bat jasoko du opari gisa bere bihotzeko izebarengandik. Gauean, Clara lo den bitartean, intxaur-hauskailuak bizia hartu eta aurre egingo dio Sagu Errege maltzurraren erasoari, Clararen logela inbaditzen duenean. Clara itzartzen denean, intxaur-hauskailuari laguntzen dio, baina Sagu Erregeak txikitu egiten du bere ahalmen magikoekin. Clara eta intxaur-hauskailua abentura ikusgarri batean abiatuko dira Arangoxo printzesaren bila, berak bakarrik hauts dezake-eta Sagu Erregearen sorginkeria. Koreografia Peter Martinsena da, eta, animazioa oinarritzeko, The New York City Balletek interpretatu du. Musika Txaikovskirena da, eta The London Symponhy Orchestrak interpretatu du.