Teresa eta Galtzagorri : adiskidetasunaren magia / zuzendaria, Agurtzane Intxaurraga ; gidoilaria, Juan Luis Carreras ; musika, Joseba Beristain ; animazio zuzendaria, Angel Alonso ; ekoizle eragilea, Ricardo Ramon ; - Intxaurraga, Agurtzane; Carreras, Juan Luis; Beristain, Joseba; Ramon, Ricardo (Paycom Multimedia, 2017)
Iratxoek udaberria ekartzen digute urtero. Galtzagorri lehen aldiz iritsitako iratxoa da. Feriako soinu erakargarriarekin nahasita, gainerako iratxoengandik bereizi da. Eta Samuel eta Vlad-ek harrapatu dute, zirkuko atrakzio gisa esplotatzeko. Teresa 6 urteko neska da, eta jeloskortasun handia agertzen du neba txikiaren aurrean. Ferian, Galtzagorri ikusi du jendaurrean ikusgai, eta hura gutiziatu du. Galtzagorrirentzat, berriz, ihes egiteko aukera da neska. Galtzagorri Teresaren etxean ezkutatuko da, eta haren babespean biziko da. Ellkarrekin, hainbat abentura biziko dituzte, eta lagun bereiziezinak izango dira. Denborarekin, Galtzagorri eraldatzen hasiko da. Bere mundutik eta bere ingurukoengandik urrun denbora gehiegi daramala ikusiko du. Galtzagorri salbatzeko aukera bakarra itzultzen laguntzea izango da. Denborarik galdu gabe! Baina kontuz! Vlad zelalatan dago!