Dortokaren promesa. / gidoia, Stéphane Piatzszek ; marrazkia, Tieko ; kolorea, Fabien Blanchot ; [itzulpena, Miel A. Elustondo ; moldaketa grafikoa, Mikel Muro] - Piatzszek, Stephane (Harriet Ediciones, 2020)
1642an, ingelesen eskutik Dortoka uhartea heroikoki berreskuratu eta bi urtera, Levasseur gobernadoreak, frantziar presoak (emakumezkoak, lapurrak batzuk, prostitutak bestetzuk) uhartera eraman ditzaten agindu du, filibusteroen emazte bihurtzeko eta betiko finkatzeko. Horien artean daude Zuitt, Apolline eta Louise, mundu bortitz eta guztiz maskulino batean murgilduko diren hiru emakume. Adiskidetasun-hitzarmen batera iritsiko dira elkarri laguntzeko eta, kosta ahala kosta, bizirauteko. Hala ere, uste baino lehen urrunduko dira elkarren bide eta asmoak amorruz eta pasioz betetako garai honetan. Horrek arriskuan jarriko ditu, beren adiskidetasuna ez ezik, baita beren biziak ere.