Suak pizten direnean - Soto, Mikel (Donostia : Elkar, 2020)
Urtetan editore lanetan aritu ondoren bere lehen poesia liburua idatzi du Mikel Sotok. Poemario ausart, zintzo eta emankorra, bere bizialdiko hainbat mugarri jorratzen dituena: kontzientzia politikoa piztea, gazte mugimenduan engaiatzea, poliziaren kontrako borroka, gezurretan oinarrituriko atxiloketa, tortura eta epaiketa... Aitortza pertsonala bezain jenerazionala, politikoa bezain literarioa.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura