Abere madarikatuak - Gomez, Antxon; Vechio, Andoni (Zarautz : Iruñea : Susa, 1997)
Piztiez eta animaliez inguraturik bizi izan gara mendetan. Hainbat miretsi eta gurtu ditugu Euskal Herrian, baina errespetatuak izatetik madarikatuak eta persekutatuak izatera pasa dira batzuk, eta beste zenbait akabatu eta desagertarazi ditugu jadanik. Antxon Gomez basozainak bestiario liluragarria eskaini digu bere lehen liburu honetan. Naturaltasun apalez izkribatu dizkigu abere madarikatuen joan-etorriak, ipuinak historiaz eta mitologiaz zipriztindurik, kondairak eta sinismenak txertatuz zoologiari. Animaliago bilakatu gaitu, agian. Otsoa itzuli da Arabara, Bardeetan izandako gepardoen bila gabiltza, amuarrainak harrapatzen ari dira igarabak. Bortuetan ikusi berri duten hartza, azkonarrak ez du ihesbiderik, urtero datoz itsas txakurrak gure kostaldera... Eta saizuri denak babesten saiatzen da hegaldi luzeetan.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak