Lehorreko paterak / Iñaki Friera - Friera, Iñaki (Narratiba (Susa), 2001)
Pateretan Europara iristen diren gizon-emakumeak dira Iñaki Frieraren nobelako protagonistak. Itsasoa zeharkatzeko baino nekezagoa eta bortxazkoagoa bilakatuko da lehorreko mundu eta bizimodu berria.