Bazterrekoak - Aldai, Xabier (Zarautz : Iruñea ; Susa, 2000)
Hmairu ipuinek egiten dute "Bazterrekoak". Benetakoak diruditen kontu hauetan bada beti sakonean misterio bat; ez ordea misterio harrigarri eta tipikoa, baizik eta eguneroko bizitzan adierazteko eta argitzeko hain zail bihurtzen zaizkigun arrazoi bat edo gaizki-ulertu bat edo sentipen bat. Gupidarik gabe idazten du Xabier Aldaik.
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak