Beñat dardo - Oiz, Joxan; Euskalgintza Elkarlanean Fundazioa (Donostia) (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2006)
Bernat Etxepare, lehen euskal liburua argitaratu zuen hura bera da nobela honetako Beñat Dardo. Azkenekoz Garazin preso egon zenetik, "Linguae Vasconium Primitiae" Morpainen Bordeleko inprimategira eraman artekoak kontatzen dira hemen. Baina baita gaztetako kontuak ere, Martin Bereau kartzelazainak arretaz aditzen dituenak. Historian kokatua, baina ez eleberri historikoa, pertsonaia baten birkreazioa da Joxan Oizek eskaintzen duena bere lehen liburu honetan.
Joseba Jaka V. Literatur Bekako sariduna
Keywords: Euskal literatura -- Sariketak; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak