Hitziki : ikasi euskara jolastuz! (Bilbo : Onoff)
"Hitziki" aplikazioa euskarazko hiztegia jolastuz ikasteko da, 0 eta 6 urte bitarteko jaioberri eta haurrentzako bererziki diseinatuta; halere, helduei ere praktikatzeko aukera eskaintzen die. Euskara ikasteko berariaz hautaturiko 189 hitz. Hitzikiren lehen atala adimen-bit formatuan garatzen da. Hitz/bit bakoitza idatzita ageri da, irudi batekin batera, ezagutzeko oso erraza eta erakargarria, eta aditu batek euskara egoki ahoskatuz diktatuta dago.Bitak ikusitakoan, planteatutako hitzen ezagutza ebaluatzeko jolasa hasten da, ikaskuntza sendotze aldera. Hori guztia intuiziozko diseinu errazarekin, txiki-txikitatik erabili eta ulertu ahal izateko. Hizkuntza Indartze Programan (HIPI) erabiltzeko egokia da.
Haur Hezkuntza, 0-6 urte bitartean.
Keywords: HIPI; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Baliabide digitalak