Ezker hanka falta zuen - Egia, Lutxo (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2005)
Hiru neska-mutilek Iñaki Gerenaren bitartez ezagutu zituzten taberna, portu eta ontziolak, garai oso latz batean ezagutu ere, hain zuzen: Bizkaiko Ezkerraldeko industriaren arrakalatze sasoia. ñaki Gerenak Sestaoko River futbol taldearen kronikak idazten zituen Hierro egunkarian. Ezker hanka falta zuen, eta pirata batek xarmatu izan balitu bezala erakarri zituen hiru neska-mutil: meategietara, ontzioletara, portura, tabernara. Lutxo Egiaren bigarren eleberria da "Ezker hanka falta zuen".
Keywords: Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak