Mundu txikia / Alberto Barandiaran - Barandiaran, Alberto (Narratiba (Susa), 2005)
Hamalau ipuinek osatzen dute Alberto Barandiaranen "Mundu txikia", itzaltzen ari den mundu baten lekukoa. Idazlearen fikziozko lehen liburua. Bi kronika libururen egilea, fikziora jauzia egin du obra honekin Barandiaranek, kazetari gisa kontatzen dizkigun bizitzak idazle gisa sortuz, unibertso txikiak eratuz. Suaz bizia bezala edo ardoaz egarria, halaxe iraungitzen ari da denbora presentea kontakizun hauetan.