Leuropa - Sastre, Pablo (Zarautz : Iruñea : Larrabetzu : Susa, 2002)
Pablo Sastreren seigarren nobelak kamioiz egindako ibilaldi bat kontatzen du, lurralde arrotzetan barrena, ingirarik gabeko tratularien artean. Andoaingo bi gaztek Marokora egiten duten bidaldia kontatzen du, handik jendea kamioi batean gorderik ekartzeko joanak. "Errealitatea gogorra, gordina, zakarra, dramatikoa eta tragikoa den arren" laburtzen du Juan Luis Zabalak, "egiari ihes egin gabe baina alferrikako espanturik gabe eta paternalismorik gabe kontatzen du (...) Tximi da narratzailea, inozentea, motz samarra; bere begirada horretan dago nobelaren gakoa".
Joseba Jaka III. Literatur Bekako sariduna
Keywords: Euskal literatura -- Sariketak; Helduentzako Literatura; Baliabide digitalak