Sharing European Memories at School : memoria historikoaren lanketa ikasgelan. Sekuentzia didaktikoa eta inplementaziorako gida / koordinatzaileak, Mikel Errazkin Agirrezabala eta Rosa Martínez Rodríguez - Martínez Rodríguez, Rosa; Errazkin Agirrezabala, Mikel (: Aranzadi Zientzia Elkartea, 2012)
Sharing European Memories at School proiektuaren xedea da memoria historikoa Derrigorrezko Bigarren Hezkuntzan txertatzea, hain zuzen ere, gizarte zientzien ikasgaian. Memoriaren eta historiaren arteko desberdintasunak aztertuz, iturri historikoen informazioa beste ikuspuntu batekin landu dezake ikasleak. Honela, proiektu honetan, gizarte zientzien ikasgaian ohikoak diren idatzizko iturrien analisiak ahozko historiako erremintekin osatzea proposatzen da. Proiektu honen helburu nagusia ahozko historia landuz eta memoria historikoa analizatuz ikasleen oinarrizko konpetentziak garatzea da.