Emakumeen oroimenean : euskal emakumeak guda zibil eta diktaduraren biktimak (Unitate didaktikoa , DBH eta Batxilergoa) - Bakeola
Gerra zibilean eta frankismo garaian asko izan ziren nazioarteko zuzenbideak debekatu eta kondenatutako jazarpen larrien biktimak, hala nola tortura, judizioz kanpoko exekuzioak, biztanleria zibilaren aurkako erasoak, politikagatiko, erlijioagatiko edo arrazagatiko jazarpena, espetxeratze arbitrarioak, bortxazko lanak eta gizadiaren aurkako krimen gisa definitutako beste hainbat ekintza. Urraketa horiek, gaur egun, ez dute ordainik izan eta estatuak ez ditu, oro har,aintzat hartu.
DBH, Batxilergoa
Keywords: Oroimen kolektiboa -- Emakumeak; Giza zientziak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak