Zorrotza, gure auzoa. Memoriak gelan - Altuna, Ana Elena; Díaz, Beatriz ([Bilbo] Martxoak 18 Kultur Elkartea, 2016)
Egun batean Andoni Otaolaren (taldekide bat) amama ETBn agertu zen Alonsotegiko istorioak kontatzen. Horren harira Ana Elenak proposatu zigun gure aitona- amonak ikasgelan elkarrizketatzea. Eta horrela Eliseo eta Socorro, Adrianen aiton amonak arratsalde oso bat izan ziren eskolan. Adrianen besotik sartu ziren institutuan, harro Adrian eta harroago bere amona. Kontu kontari ibili ziren. Eliseok "tiro"artean batailatu zutela kontatu zigun, Bilbon 1936ko uztailaren 15ean jaio zen eta Socorrok ostera, Bilbora nerabe iritsi zen bere aitarekin. Aita lanera eta bera aita zaintzera, Galiziako herrian ama eta beste lau ahizpa txikiak utzita. Eliseo eta Socorro Barakaldon igandetako dantzan ezagutu ziren. Familia osoa Zorrotzan hasi eta hezi dute Zazpilandetan barrena. Eta gaur galdetuta ere, Zazpilanda aukeratuko zuten.
DBH, 4. maila
Keywords: Oroimen kolektiboa; Zorrotza -- Oroimen historikoa; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak