Memoria historikoaren lanketa, Filosofian (Unitate didaktikoa - Batxilergoa) / Koldo Mitxelena Institutua
Ikuspegi etiko batetik hartuta, langai hau, memoria historikoa, unitate didaktiko bezala planteatzen dugu. Helburua gure gizarteak jasandako totalitarismo faxistak noraino baldintzatu duen gure izaera, nortasuna eta antolamendua ezagutzea, sentitzea, baloratzea eta erantzutea da. Hona hemen lantzeko urratsak.