Otxandioko bonbardaketa - Unitate Didaktikoa - Andikona 1936; Otxandio. Udala ([Ontxandio]: Andikona 1936, 2019)
Sarri jarri ohi gara atzera begira, oraina hobeto ezagutu edota ulertzen saiatzeko. Hala, gizakia historiaurrean nola bizi zen ikasi dugu, eta Antzinarotik Aro Garaikidera artean jazotako gertaera garrantzitsuak aztertu ditugu. Alabaina, zer dakigu gure herrian bizitako gertaera historikoei buruz? Bururatzen al zaizu baten bat? Esku artean duzun liburuxka honek otxandiarren bizitza goitik behera aldatu zuen une historiko garrantzitsu eta latza ezagutzen lagunduko dizu. Gauza asko ezagunak egingo zaizkizu, baina beste batzuk berriak izango dira zuretzat. Animatzen al zara zure herriaren historian sakontzera?
DBH
Keywords: Euskadi -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Otxandio -- Historia -- 36ko Gerra; Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak