78ko Sanferminak (Unitate didaktikoa - DBH / Batxilergoa) - Sagasta, Xabier; Perez Ibarrola, Nerea; Perez Ibarrola, Laida; Martxoak 3 Elkartea (: sanfermines 78 gogoan! [Iruñea])
1978ko Sanferminak bertan behera geratu ziren. Uztailaren 8ko gertaerak, poliziaren karga eta honen ondorioz gertatutako German Rodriguez Saiz gaztearen heriotza halabeharrez dira h istoriaren parte, trantsizio prozesuaren historiaren parte eta Iruña eta Nafarroako historiaren parte. Unitate honen funtsezko helburua gertakari haiek frankismotik demokraziarako trantsizio prozesuan kokatzea eta Iruña eta Nafarroako prozesuaz esaten digutena arakatzea da.
DBH, Batxilergoa
Keywords: Oroimen kolektiboa; Giza zientziak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak