1976, martxoak 3 (Unitate didaktikoa - DBH) - Sagasta, Xabier; Rodrigo Agote, Miren; Ruiz Fernández, Amanda; Martxoak 3 Elkartea (: Martxoak 3 Elkartea Gasteiz)
1976ko martxoaren 3an Gasteizen jazotako gertaera historikoa ikasgeletara hurbiltzeko eta Bigarren Hezkuntzako ikasleei gertaera hura ezagutarazteko beharra zela eta jaio zen unitate didaktiko hau egiteko proposamena. Gertaera zehatz horren bitartez, berau aztertzeaz gain, hatarago doan Euskal Herriko trantsizio prosezuaren garrantzia aztertu nahi da, beti ere oroimen historikoaren ikuspuntutik. Gasteizko bost langileen hilketa eta tiroz zauritutako pertsona ugariak hiri hontako historia hurbilaren parte dira; horregatik, unitate honen helburu nagusia gertaera horiek aztertu eta beren testuinguru historikoankokatzean datza.
DBH
2019/03/14
Keywords: Oroimen kolektiboa; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak