Bizi zilipurtak : poemak / Luixa Guilzu - Giltzu, Luixa (Maiatz, 2020)
Poeta beti munduari mintzo da. Lizarrietako bazterrak, Sarako borda eta mendien arnasa agertzean Luixa saratarrak hori barneratzen digu. Haurtzaroaren sendipenek edo iragan ezin eskuratuak sortu barne ilundurak gutaratzen dira gureak ere baitira. Idatzi hauetan amultsutasun hunkigarri batek denak gainditzen ditu.