Hain zara eder - Rodríguez, Fito; Tolosa, Andoni ([Madril] : Adhara, 2020)
Joe Cocke itsusia zen oso, ez zekien musika tresnarik jotzen eta, txikitatik, besteen kantak imitatzen ziharduen itxura eginez, baina Woodstock jaialdian Beatlesen "With a Little Help fron My Friends" abestu zuenetik garai bateko musika ikur bihurtu zen. Poesiak zatarraren edertasuna erakusten digu, askotan besteen testuek akuilaturik eta zaharra den mintzaira berrituz. Poeta adiskide bati "Hain zara eder" testuak erakutsi nizkionean hura zer zer ote zen berak ez zekiela esan zidan, Andoni Tolosa lagunari helarazi nizkionean, berriz, haiek kantuak zirela argitu zigun. Joe Cockerek bezala, idatzitakoak zer ziren jakin gabe ere, maketsa zena birmoldatuz eta ederretsiz, adiskidetu nintzen neure buruarekin eta bizitutako sasoia berreskuratu nuen lagunekin partekatu ahal izateko. Hain zara eder... Joe Cocker.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura