Saihetsen itsaslabarrak : poesia / Ainhoa Andueza San Miguel. Gauero hirekin egingo diat amets : narratiba / Ane Odriozola Cia. Kerejeta´tar Anjelitaren itzian : bertsopaperak / Iñigo Legorburu Arregi ; [hitzaurrea, Irati Goikoetxea Asurabarrena] - Kaltzakorta Belaustegi, Aitor (Kezkak (Bermingham), 2020)
Urretxu eta Zumarragako udalek proposatuta sortu zen Iparragirre Saria, literatura-lan bikainenen egileei hitza eta ahotsa emateko asmoz. 1997. urteaz geroztik, bi udaletako Kultura Batzordeek hala erabakita, Iparragirre poetaren izena darama sariak, eta harrezkero, urteen joanean, kultura eta sormena sustatzeko berme bihurtu da. Horrekin batera, hasierako asmoari eutsi eta saritutako lanak argitaratzea erabaki dute bi udalek aurten ere, argitalpen honen bitartez lanok ahal bezainbeste zabaltzea helburu hartuta. 2019an euskarazko poesiako eta narratibako Iparragirre Saria jaso duten lanak argitaratzen dira liburu honetan. Irati Goikoetxea Asurabarrenak eta Nerea Beldarrain Ugaldek osatutako epaimahaiak saritu ditu poesiako eta narratibako lanak; eta Zumarraga-Urretxuko Bertso Eskolako kideek osatutatakoak, berriz, bertsopaperetakoak.