Zaldi Zoro : Oglala bitxia - Sandoz, Mari; Fresnedo Gerrikabeitia, Aitor ([S.l.] : Ataramiñe, 2020)
Gizonaren istorioa kontatzen saiatu naiz liburu honetan, baina ez hori soilik; orduko garai erabakior haietan haren herria nola bizi zen erakusteko asmoa ere izan dut, ahal izan dudan heinean. Horretarako hitzik errazenak erabiltzen ahalegindu naiz, itxaropen batekin: hizkuntzaz, irudiz eta lerroen azpitik doan erritmo moldeaz lortuko nuela adieraztea indiarren munduko gauzaren batzuk, zeintzuentzat ez dagoen zurien hitzik; eta euren jatorrizko izaerari buruzko zerbait ere adierazi nahi izan dut, lurrarekin, zeruarekin eta bitarteko guztiarekin duen harremanari buruzko zerbait.
Bibliografia: 542-546 or.
Jat. izenb.: Crazy Horse. The Strange Man of the Oglalas
Keywords: Crazy Horse -- (ca. 1842-1877); Dakotak -- Historia; Helduentzako Literatura