Zaldi Zoro : Oglala bitxia / egilea, Mari Sandoz ; itzulpena, Aitor Fresnedo Gerrikabeitia - Sandoz, Mari (Ataramiñe, 2020)
Gizonaren istorioa kontatzen saiatu naiz liburu honetan, baina ez hori soilik; orduko garai erabakior haietan haren herria nola bizi zen erakusteko asmoa ere izan dut, ahal izan dudan heinean. Horretarako hitzik errazenak erabiltzen ahalegindu naiz, itxaropen batekin: hizkuntzaz, irudiz eta lerroen azpitik doan erritmo moldeaz lortuko nuela adieraztea indiarren munduko gauzaren batzuk, zeintzuentzat ez dagoen zurien hitzik; eta euren jatorrizko izaerari buruzko zerbait ere adierazi nahi izan dut, lurrarekin, zeruarekin eta bitarteko guztiarekin duen harremanari buruzko zerbait.