Nola jakin plano bat eta zuzen bat paraleloak diren (selektibitatea 2020) - Jakindun Elkartea (Basauri : Jakindun.com, 2020)
Gaurko bideoan A parametroaren balioa kalkulatuko dugu, plano bat eta zuzen bat paraleloak izan daitezen. Bigarren zatian P planoa kalkulatuko dugu, non puntu batetik pasatzen den eta r zuzenera perpendikularra dena. Ariketa eginez gain, azalpen teorikoa ere ikusiko dugu. Ariketa orain dela urte batzuk selektibitatean atera zen.
Batxilergoa, 2. maila
Keywords: Baliabide digitalak; Bideo didaktikoak; Ikasmaterial osagarriak