Nola jakin plano bat eta zuzen bat paraleloak diren (selektibitatea 2020) / Jakindun (Jakindun (Youtube kanala), 2020)
Gaurko bideoan A parametroaren balioa kalkulatuko dugu, plano bat eta zuzen bat paraleloak izan daitezen. Bigarren zatian P planoa kalkulatuko dugu, non puntu batetik pasatzen den eta r zuzenera perpendikularra dena. Ariketa eginez gain, azalpen teorikoa ere ikusiko dugu. Ariketa orain dela urte batzuk selektibitatean atera zen.