Tene Lehiaketa 1989 - Tene Lehiaketa 1989. Deba); Egaña, Andoni; Urteaga Garmendia, Joxemari; Nabarro, Omar; Prat Mendizabal, Maria Mercedes; Oiarbide, Asier; Mendiguren Elizegi, Xabier; Deba. Udala (Donostia : Elkar, 1989)
Debako Kultur Elkarteak eta Udalak antolatu eta bultzatutako 6. Tene Lehiaketa honetako irabazlea, Andoni Egañaren "Hil kanpaiak" ipuin jostalari eta miresgarria duzu. Ondoren, Joxe Mari Urteagak agure baten gogoeta lanbrotsua dakarkigu; Xabiere Mendiguren eta Omar Nabarroren eskutik, literaturaz iragana berreskuratzeko saio bana, nor bere erara, lehorrekoa eta kostaldekoa; M. Mercedes Prat Mendizabal debarrak eta Asier Oiarbide gazteak, azkenik, bide berri iradokorrak eskaintzen dizkigute beren ipuinetan.
Hil kanpaiak / Andoni Egaña. --. Euria hitzak ez du bustitzen / Joxe Mari Urteaga. --. Larrutik / Xabier Mendiguren. --. Geu gagoz testigu / Omar Nabarro. --. Jaka Berria / Mª Mercedes Prat Mendizabal. --. Barre Jario hura / Asier Oiarbide
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren 1989ko dirulaguntza jaso du
Premios literarios
Keywords: Helduentzako Literatura