Tene Lehiaketa 1994 - Tene Lehiaketa 1994. Deba); Esnal, Pello; Zubizarreta, Patxi; Izagirre Olaizola, Ander; Urteaga Garmendia, Joxemari; Aranguren Oiharzabal, Ainhoa; Deba. Udala (Donostia : Elkar, 1994)
Tene Mujika Lehiaketak halako ospe bat lortu du ipuin sariketen artean eta Debakoa plaza garrantzitsua bihurtu da idazleentzat: bai gazte, bai ezagunentzat. Horren froga dugu azken liburu hau ere. Pello Esnalek estilo airoso eta maisutasunez kontatu du "Larru-ikara" orijinala, eta lehen saria irabazi. Bigarrena Patxi Zubizarretak eskuratu du, "Amodiozko zorabioa" ipuinarekin, ohizkoa ez den gai erotikoa hartuz. Harrigarriagoa da hirugarren saria eta 18 urtetik beherakoa jaso dituena: Ander Izagirrek idatzitako "Haragikeriak" umore beltzez beteriko istorio kanobal are beltzagoa. Joxemari Urteagak "Barruruntz atera ginen" ipuinean gerra-garaia haur baten ikuspegitik erakusten digu, eta Ainhoa Arangurenek maitasun-historia gazi-gozo bat: "Maitatu eta ezin"
Larru-ikara Pello Esnal Amodiozko zorabioa Patxi Zubizarreta Haragikeriak Ander Izagirre Barruruntz atera ginen Joxemari Urteaga Maitatu nahi eta ezin Ainhoa Aranguren
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Premios literarios
Keywords: Helduentzako Literatura