Tene Lehiaketa 1994 / Debako Udala - Esnal, Pello; Zubizarreta, Patxi; Izagirre Olaizola, Ander; Urteaga Garmendia, Joxemari; Aranguren Oiharzabal, Ainhoa (Tene Lehiaketa, 1994)
Tene Mujika Lehiaketak halako ospe bat lortu du ipuin sariketen artean eta Debakoa plaza garrantzitsua bihurtu da idazleentzat: bai gazte, bai ezagunentzat. Horren froga dugu azken liburu hau ere. Pello Esnalek estilo airoso eta maisutasunez kontatu du "Larru-ikara" orijinala, eta lehen saria irabazi. Bigarrena Patxi Zubizarretak eskuratu du, "Amodiozko zorabioa" ipuinarekin, ohizkoa ez den gai erotikoa hartuz. Harrigarriagoa da hirugarren saria eta 18 urtetik beherakoa jaso dituena: Ander Izagirrek idatzitako "Haragikeriak" umore beltzez beteriko istorio kanobal are beltzagoa. Joxemari Urteagak "Barruruntz atera ginen" ipuinean gerra-garaia haur baten ikuspegitik erakusten digu, eta Ainhoa Arangurenek maitasun-historia gazi-gozo bat: "Maitatu eta ezin"