Tene Lehiaketa 1993 - Tene Lehiaketa 1993. Deba); Azurmendi, Joxe (1941-2025); Zubizarreta, Patxi; Zabala, Juan Luis; Migeltorena, Agustin; Aizpurua, Mikel; Bastarrika Izagirre, Aitor; Andonegi Sanchez, Jakes; Deba. Udala (Donostia : Elkar, 1993)
10 urte bete ditu TENE MUJIKA lehiaketak, eta aurrekoetan bezala 93ko honek idazle berriak eta esperientziadunak ekarri dizkigu, denak ere ipuin biribil eta oso interesgarriekin. Joxemari Azurmendik "Joseren historia" idatzi du, bere lehenengo kontakizuna, pasadizo pertsonal bat klabe unibertsalez kontatuz, fikzio motak eta hizkuntzak nahasten maisu dela erakusten diguna. Patxi Zubizarretak oso ondo moldatu eta tolestu du bere ipuina. Juan Luis Zabalak, berriz, bide berriak urratzen ditu. Agustin Migeltorenak akzesit berezia lortu du eta Mikel Aizpuruak Debako lehen saria. Aitor Bastarrika eta Jakes Andonegi gazteek eman dezaketenaren neurria dira.
Joseren historia / Joxemari Azurmendi. --. Bihar ez diot amari hutsik egingo / Patxi Zubizarreta. --. Sakoneta / Juan Luis Zabala. --. Tximeleta bazina... / Agustin Migeltorena. --. Hamaikagarren jarlekua / . Mikel Aizpurua. --. Asignatura / Aitor Bastarrika Izagirre. --. Amodiozko oihua / Jakes Andonegi Sanchez
Premios literarios
Keywords: Helduentzako Literatura