Tene Lehiaketa 1993 / Debako Udala - Azurmendi, Joxe (1941-2025); Zubizarreta, Patxi; Zabala, Juan Luis; Migeltorena, Agustin; Aizpurua, Mikel; Bastarrika Izagirre, Aitor; Andonegi Sanchez, Jakes (Tene Lehiaketa, 1993)
10 urte bete ditu TENE MUJIKA lehiaketak, eta aurrekoetan bezala 93ko honek idazle berriak eta esperientziadunak ekarri dizkigu, denak ere ipuin biribil eta oso interesgarriekin. Joxemari Azurmendik "Joseren historia" idatzi du, bere lehenengo kontakizuna, pasadizo pertsonal bat klabe unibertsalez kontatuz, fikzio motak eta hizkuntzak nahasten maisu dela erakusten diguna. Patxi Zubizarretak oso ondo moldatu eta tolestu du bere ipuina. Juan Luis Zabalak, berriz, bide berriak urratzen ditu. Agustin Migeltorenak akzesit berezia lortu du eta Mikel Aizpuruak Debako lehen saria. Aitor Bastarrika eta Jakes Andonegi gazteek eman dezaketenaren neurria dira.