Tene Lehiaketa 1992 / Debako Kultur Elkartea, Debako Udaka - Iturregi, Patxi; Zabala, Juan Luis; Urkiza, Ana; Mendizabal, Jesus Mari; Aranguren Oiharzabal, Ainhoa (Tene Lehiaketa, 1992)
Idazle berri eta kalitatezkoak plazaratzea da lehiaketa baten asmo handiena, eta Tene 92ko honek oparo bete du helburu hori, irakurle literaturzaleak frogatu eta gozatuko duenez. Patxi Iturregi laudiarraren "Hondarreko distira ahantzi hura" duzu lehen sariduna, itsas giroko ipuin mamitsu, sentsuala, prosa jori eta landuan idatzia. Ondoren, Juan Luis Zabalaren "Begi berrien bila", gaurkotasun eta eseanahi sakoneko idazlan berri eta ederra; Ana Urkizaren "Uztaileko euritan", iradokizun eta estiloz gainezka dagoen amodio istorioa; Jesuas Mari Mendizabalen "Madalen Larrarte", ahozko tradizioa egungo narratibarekin txertatzeko saio interesgarria; eta Ainhoa Arangurenen "Kontuak kontu... egirik ba ote?", azkenik, egile gazte baten agerpen itxaropentsua.