Tene Lehiaketa 1991 - Tene Lehiaketa 1991. Deba); Aranburu, Iñigo; Martinez Azkuenaga, Gonzalo; Urteaga Garmendia, Joxemari; Belmonte F. de Larrinoa, Joxe; Martinez Fuentes, Jose Antonio; Urain, Jokin; Kastañares Etxezarreta, Asier; Deba. Udala; Debako Kultur Elkartea Deba) (Donostia : Elkar, 1991)
Debako Udalak eta Kultur Elkarteak antolatzen duten TENE LEHIAKETAk ibilbide luzea egin du honez gero eta Euskal Herrian zehar prestigioa bereganatu, ipuingile onak eta idazle berriak plazaratzen egindako lanagatik. Horren erakusgarri dugu aurtengo liburu hau ere. Ausart eta kementsu datoz idazle gazteak, hala nola, Iñigo Aranburu legazpiarra bi ipuinekin, eta ideia eta aire berriak dakarzkigute beste egileek ere: Gonzalo Martinez, Joxe Mari Urteaga, Joxe Belmonte, Jose Antonio Martinez, Jokin Urain... Ugaritasuna eta aniztasuna, bizitasunaren izpilu.
Herri zuria / Iñigo Aranburu. --. Tertangarantz / Gonzalo Martíinez Azkuenaga. --. Nathan Dudley-en itsasoak / Iñigo Aranburu. --. Oroiminez (eta amorruz) / Joxe Mari Urteaga Garmendia. --. Mamu-trena / Joxe Belmonte. --. Enperadorearen abelera / Jose Antonio Martínez Fuentes. --. Joselito / Jokin Urain. --. Tren ezberdin hontan / Asier Kastañares
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du
Premios literarios
Keywords: Helduentzako Literatura