Buruz kalkulatzeko estrategiak : Lehen Hezkuntza 5 - Estela Herrero, Josep; Arenaza, Libe ([Sondika] : Giltza, 2018)
Koaderno hauekin, ikasleek ikasi egiten dute eragiketa matematiko errazak (batuketak, kenketak, biderketa eta zatiketak) eta eragiketa konplexuagoak (berreketak) buruz kalkulatzen, arin eta zehatz. Ikasleak kalkuluak egiten hasten dira, manipulazioaren, irudien eta jolasen bidez, eta, aldi berean, garatu egiten dute gaitasun digital eta matematikoa. Koaderno honetan ikusiko ditugu batuketak eta kenketak egiteko estrategiak. Batuketen eta kenketen emaitzak iritzira kalkulatzea. Zeroz amaitzen diren emaitzak biderkatzea. 5ez eta 50ez biderkatzea. 9z biderkatzea. 11z eta 101ez biderkatzea. 25ez biderkatzea. Hamarrekoak, ehunekoak eta milakoak 10ez, 100ez eta 1000z zatitzea. Hamarrekoak, ehunekoak eta milakoak 2z zatitzea. 5ez zatitzea. 2z zatitzea. Zenbaki dezimalen batuketak eta kenketak egitea. Zenbakiak 0,1ez; 0,2z; 0,5ez; 0,25ez biderkatzea eta zatitzea. Zenbakien zatikiak kalkulatzea, zenbakitzailea 1 izanik. Zenbakien zatikiak kalkulatzea, zenbakitzailea 1 baino handiagoa izanik.
LH, 5. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak