Tene Lehiaketa 2000 - Tene Lehiaketa 2000. Deba); Mendiguren Elizegi, Xabier; Arenaza Albizua, Josu Andoni; López de Arana Arrieta, Iñaxio; Moriel Escudero, Rafael; Dorronsoro Aizpurua, Nagore; Morillo, Fernando; Tijero Osorio, David P.; Aizpurua Ibañez, Goizane; Urrutia Urteaga, Maite; Deba. Udala; Elkarlanean (Donostia : Elkarlanean, 2000)
36ko gerrako heroi baten irudiak gaur egungo gazte batzuengan sortutako liluratik abiatzen da Xabier Mendiguren 1. saria eskuratu duen "Zapero, gogoan zaitugu" ipuinean, gizartearen erretratu zorrotza egiteko eta gure historia hurbilari begiratu ironiko batez erreparatzeko. Kubara sexu bila doan gizonezkoarenkontura ipuin ari eta jostagarria idatzi du Andoni Arenazak, zer pentsatua ematen duena ordea: "Armiarmen oharra", 2. sariduna. Iñaxio Lopez de Aranak eta Rafael Morielek eskuratu dute 3.a giro industrial itogarri eta kafkiarra duen istoria sortuta "Lantegi madarikatua".
Zapero, gogoan zaitugu / Xabier Mendiguren Elizegi. --. Armiarmen oharra / Josu Andoni Arenaza Albizua. --. Lantegi madarikatua / Inaxio Lopez de Arana Arrieta / Rafael Moriel Escudero. --. Hizkirik gabeko gutuna / Nagore Dorronsoro Aizpurua. --. Arimaren jantzia / Fernando Morillo. --. Kometa gorria / David P. Tijero. --. Nor da kide berria? / Goizane Aizpurua Ibáñez. --. Kale kantoiko tabernan / Maite Urrutia Urteaga
Keywords: Helduentzako Literatura