Ezpataz hil / Koldo Biguri - Biguri, Koldo (Milabidai (Erein), 1995)
"Jainko onak bere ondora eramango zueneko ordua urruti ez zegoela sumatu zuenean, mezulari bat bidali zuen nire bila Riminira, hango apezpikua bainintzen orduan, gaitzak jo gabea zirudien esku irmoaz idatzitako gutun batekin, non Urbinora joateko eskatzen zidan, nirekin nahi zuelako aitortu eta sakramentuak jaso." Hauexek dira Koldo Bigurik estraineko aldiz argitara emandako istorioak. 1994ko "Ignacio Aldecoa" sariaren irabazle honek garbi azaltzen digu idazteko duen trebezia eta sendotasuna.