Arkimede-ren hareneko te hura - Charef, Mehdi; Markuleta, Gerardo (Bilbao : Desclée de Brouwer, 1995)
"-Astoaren putza, ez zagok, ba, bero handirik! -Kakazaharra, egia duk, non arraio sartuko gara negu honetan, gaztelekua itxi badigute? -Harritzekoa ixtea, hi -esan du Thierryk-. Morroiak kanutoa muturrean sartzen hituan... -Morroiak, morroiak! Zeintzuk dira ba, morroiak? -galdetu du Bengstonek, kontua berarekin doalakoan-. Hik ez duk sekula txirrik erre ala? -Nik ez diat halakorik esan! -defendatu da Thierry-. Nik bakarrik esan diat kontu apur bat gehiagorekin ibilita, ez zutela txiringoa itxiko. Patek zigarrokina kanpera tzarrarekin zapaldu eta hitza hartu du: -Hala ere, ze axola zaie, ba, txirri bat gora-behera? gul elkartzeko leku bat nahi diagu, gainerakoa geure kontua duk!
12 urtetik aurrera (Horia)
Keywords: Emigrazioa eta immigrazioa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak