Enarak / Amagoia Gurrutxaga Uranga - Gurrutxaga Uranga, Amagoia (Jerardo Elortza Bilduma, 2019)
Lan honek 1960ko eta 1970eko hamarkadetan kanpoko beste herrialde batzuetatik -Andaluzia, Galizia eta Extremadura, adibidez- Oñatira bizitzera etorritako hamaika herritarren testigantzak batzen ditu.