Koralaren distira - Etxabe, Cristina; Márquez, Maite (Bilbo : Mezulari, 2020)
Uda heldu zen, eta, urtero bezala, Helene herrira joan zen gurasoekin. Bertan, koralezko uharri eder bat zegoen eta urpean igeri egitea zen Heleneri gehien gustatzen zitzaiona. Urte horretan, ordea, gogoratzen zituen koralek guztiz galdua zuten kolorea. Istorio honek kutsadurak, plastikoek eta klima-aldaketak ozeanoetan duten eraginari buruz hausnartzen laguntzen du. Kolorezko uharriak zaintzearen premiaz ohartarazi nahi ditu umeak.
5 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Kutsadura; Klima-aldaketak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak