Basabizitzaren deia - Berengueras, Joan R.; London, Jack (1876-1916); Fernàndez, Joan; Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina (Donostia : Lectura Fácil Euskadi Irakurketa Erraza, 2019)
"Kalafate" ospe handiko idazle eta irakasleek egokitutako klasiko unibertsalen bilduma da. Hizkuntzaren eta antolaketa tipografikoaren aldetik, Irakurketa Errazaren printzipioak jarraitzen ditu. Honek zailtasunik gabe literaturaz gozatzea eta ikasketa, emozio, dibertimendu eta ezaguera iturri amaigabe bezala erabiltzea baimentzen du. "Basabizitzaren deia" txakur baten istorioa da, Buckena. Honek ohiturak aldatu beharko ditu Kanada iparraldeko eskualdeetako baldintza gogorrak jasateko. Buckek lera txakurren eta urre bilatzaileen bizimodua aurkituko ditu lurralde horietan. Bizitza berriak sena ezkutukoena piztuko dio, ezinbestekoa egoera horietan bizirauteko. Naturarekin kontaktuak, poliki-poliki, otsoen kide bihurtuko du, bere anaia basatiak. "Basabizitzaren deia" 1913an argitaratu zen eta berehalako arrakasta izan zuen.
Keywords: Abenturak; Helduentzako Literatura; Eleberriak; Irakurketa erraza