Hik hasi 250 : Covid-19aren lezioak (Lasarte-Oria : Xangorin, 2020)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hausnarketa kolektibo preziatua -Gai nagusia: COVID-19aren irakaspenak eskola hobetzeko -Elkarrizketa: Neli Zaitegi "Ezin dugu jada pasa den mundurako hezi" -Esperientziak: Haurrek eta gazteek nola tratatuak izan nahi duten adierazi dute. -Ekarpenak 1: Umeen ahotsak konfinamendu garaian. -Ekarpenak 2: Hezkuntza goiztiarreko laborategia ireki dute Bilboko Hezkuntza fakultatean -Ekarpenak 3: Xare euskarazko kultura digitalaren gunea -Galdeidazu: IÑAKI EIZMENDI eta ARRATE GISASOLA: Zer egin daiteke irailean sei hilabetez euskararik entzun eta hitz egin ez duten ikasleekin? -Argitalpenak -Proposamena: Landarlan ingurumen-elkartea -Atzeko atetik: Olatz Zugasti
2020/06/22
2020/06/22
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2020ko deialdia)
2020/06/22
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak