Uxío - Romero, Martín; Montorio, Bego (Bilbo : Astiberri, 2020)
"Kaixo, Uxio naiz. Eta zu?" Hitz horiekin gonbidatzen gaitu mutiko ilegorri eta bihurri batek bere komikira sartzera. Ia-ia eskutik eramango gaitu bere abentura txoroak eta ideia xelebreak deskubritzera. Uxiok lagun bat du, Ana, eta txakurtxo bat, Rosenda; horiek izango ditu laguntzaile bere joan-etorrietan, baita irudimen mugagabeak zabaltzen dizkion parajeetarako bidaietan ere. Sei urtetik aurreragokoentzako album honetako orri koloretsuek mutikoaren abentura eta gorabeherak umorez, poesiaz eta bizitasunez jasotzen dituzte, pare bat orrialdetako kontakizun laburretan bildurik. Horietakoren batean, parte hartzeko ere eskatuko dio irakurleari.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko izenburua: Uxío
Haur eta gazteen komikiaren arloko XIV Castelao Saria, 2019
Keywords: Umorea; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura