Barre eginarazten duen panpina / [testuak] F.J. Porquet ; [ilustrazioak] Anabel Juste ; [itzulpena, Koro Muro ; moldaketa grafikoa, Asun Sarrado, Mikel Muro] - Porquet, Francisco Jose (Harriet, 2020)
Irribarre handiko panpinak leku propioa aurkitu behar du bere munduan, baina bere hatz luze eta baldarrek trebetasuna kentzen diote. Txoropito jaunak, bere sortzaileak, ez du maletatxoan sartu ere egiten, eta bera atsekabetu egiten da beste ezer baino gehiago, haurrekin jolastu nahi duelako. Bere lagunik onenekin, Ilargi Betea eta Asteazkena iratxoekin, abenturak eta barreak partekatzen ditu, baina ez du ulertzen zergatik ez den gai hainbeste desira duena lortzeko. Harik eta egun batean... Errekatxo Kantariko Maitagarriak bere burua bakar, paregabe eta desberdin aurkitzera bultzatzen duen arte...