Sano erradikal - Diaz, Isa; Beratarbide, Idoia (Irun : Alberdania, 2020)
Aldarria, Isa Diezen eskutik, artegintzaren bideetan barrena dabil urrats sendoez; batzuetan, bizipozez gainezka, haserre beste hainbatetan, saminez bezala itxaropenez, ironiaz beste samurtasunez. Emakumezkotasuna erabatekotasunez bizitzeko aukera egin duen poeta baten kantua dario ibilbideari. Kantu amultsua aireratuz inoiz, garrasi sarkor ere bihurtzen dakien kantu errebeldea, erradikala, sanoa, egiatia. Ezinbestekoa. Mundu hobe eta justuago bat baletor -halakorik ekartzeko gauza izango bagina-, kantu hori ezpainetan ekarriko duen mundua izango baita. Edo ez da izango.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura