A zer asmakaria! [Haur Hezkuntza 5 urte] : denboraren esploratzaile / [egileak, Susana Domínguez, Pilar Menéndez, Marival Moreno ; koordinazioa eta hizkuntza-aholkularitza, Bakun Sl ; berrikuspen pedagogikoa, Ana María Díaz ; ilustrazioak, Marta García Pérez ... et al.] - Susana Domínguez; Moreno, Marival; Díaz, Ana María; García Pérez, Marta; Menéndez, Pilar (Esploratzaile bilduma (Ikasmina), 2018)
Haur Hezkuntzako 2. zikloko Esploratzaile metodoa, proiektuka ikastekoa, Ikasmina argitaletxearen Argitalpen Proiektuaren parte da. Karpeta honen barruan daude: ikaslearen koadernoa (besteak beste, familiarentzako gutunak, autoebaluazioa eta askotariko adimenen erregistroa), karpeta bat (proiektuko hiru faseetako lanak gordetzeko: Hastera goaz, Ikusi eta ikasi eta Lortu dugu! Familiari proiektua aurkezteko gutun bat dator), eta eranskailuak eta trokelatuak (tartean, plastikako irudiak, hezkuntza emozionala, taldeko jarduera, jolasa, mozorroa, eta ikasgelaren antolamentua). Proiektu honetan Historiako asmakari garrantzitsuenek pertsonon bizimoduan zertan aldatu duten eta asmakari horiek denboraren joanean nola aldatu diren ikusiko dugu: antzinako asmakariak (hala nola, gurpila eta idazketa), irudiarekin eta soinuarekin lotutako asmakariak (argazki-kamera, besteak beste), garraiobideak edota etxeko gauzekin lotutako asmakariak.