Basamortua bistan! [Haur Hezkuntza 5 urte] : piratak gara / [egileak, Susana Domínguez, Pilar Menéndez, Marival Moreno ; koordinazioa eta hizkuntza-aholkularitza, Bakun Sl ; berrikuspen pedagogikoa, Ana María Díaz, Aurora Ruíz ; ilustrazioak, Alya Mark, Juan Casini, Arianeta] - Susana Domínguez; Moreno, Marival; Díaz, Ana María; Ruíz, Aurora; Mark, Alya; Casini, Juan; Arianeta; Menéndez, Pilar (Esploratzaile bilduma (Ikasmina), 2018)
Haur Hezkuntzako 2. zikloko Esploratzaile metodoa, proiektuka ikastekoa, Ikasmina argitaletxearen Argitalpen Proiektuaren parte da. Karpeta honen barruan daude: ikaslearen koadernoa (besteak beste, familiarentzako gutunak, autoebaluazioa eta askotariko adimenen erregistroa), karpeta bat (proiektuko hiru faseetako lanak gordetzeko: Hastera goaz, Ikusi eta ikasi eta Lortu dugu! Familiari proiektua aurkezteko gutun bat dator), eta eranskailuak eta trokelatuak (tartean, plastikako irudiak, hezkuntza emozionala, taldeko jarduera, jolasa, mozorroa, eta ikasgelaren antolamentua). Proiektu honetan Saharako basamorturekin lotutako hainbat alderdi ikertuko dira: zer landare mota dauden, zer animalia dauden edota tuaregak ezagutuko ditugu, Saharako basamortuko biztanleak.