Maitte-maitte : negar eta barre, munduan urtebete - Sarasua, Antxon; Meabe, Miren Agur 1962-); Mutuberria, Maite (Donostia : Elkar, 2017)
Disko-liburu honek haurra jaio eta urtebetera bitarteko bizipenak eta etxekoen sentimenduak eta emozioak jaso nahi ditu. Gure tradizioko kantu eta doinu aski ezagunak lehenengo bizipen horien soinu-banda izatea proposatzen dizuegu argitalpen honetan. Hamahiru kantek osatzen dute bilduma, Antxon Sarasuak zuzendutako musika talde batek gozoki jasoak, ezagunak haietako asko eta ez hain ezagunak beste batzuk, jatorrizko bertsioan zein doinu berrituan. Miren Agur Meabe idazleak hitzezko bizitza eman dio lanari, kantu bakoitzari, bere ekarpena eginez, eta Maite Mutuberriak ilustrazio ederrez jantzi du liburuxka, irakurketa berri bat proposatuz. Gurasoek, bestalde, haurraren hainbat informazioz osatu ahal izango dute liburuxkari sarrera ematen dion orrialdea, egunen batean, etxeko guztien oroigarri eta gozagarri izan dadin. Ekarpen eta sormen-lan honen guztiaren emaitza da Maitte-maitte izeneko disko-liburua.
1. Sehaska kanta (Amaren bularra) / doinua eta hitzak, Xabier Lete 2. Bolon bat / doinua eta hitzak, herrikoiak 3. Jolasean nenbilen / doinua eta hitzak, herrikoiak, Imanol Urbieta 4. Entzun / doinua eta hitzak, Antxon Sarasua 5. Sehaska kanta (sagarrondo ttipi bati) / doinua, Maite Aseginolaza ; hitzak, Bernardo Atxaga 6. Txiki, txiki, txikia / doinua eta hitzak, Imanol Urbieta 7. Besarkada / doinua, Ruben Caballero ; hitzak, Uxue Alberdi 8. Basoilarrak / doinua eta hitzak, herrikoiak 9. Gitarra bat / doinua eta hitzak, Imanol Urbieta 10. Lehenengotxu hori / doinua eta hitzak, herrikoiak 11. Bakarrik eta libre / doinua eta hitzak, Imanol Urbieta 12. Handia izanen naizenean / doinua, Gontzal Mendibil ; hitzak, Alvaro Yunke, Joseba Sarrionandiak itzulia 13. Zorionak kuttuna / doinua, Joxan Goikoetxea ; hitzak, Jon Arruti
Liburuxka abestien letrekin
Keywords: Haurrentzako musika