Buruz kalkulatzeko estrategiak : Lehen Hezkuntza 4 - Estela Herrero, Josep; Arenaza, Libe ([Sondika] : Giltza, 2018)
Koaderno hauekin, ikasleek ikasi egiten dute eragiketa matematiko errazak (batuketak, kenketak, biderketa eta zatiketak) eta eragiketa konplexuagoak (berreketak) buruz kalkulatzen, arin eta zehatz. Ikasleak kalkuluak egiten hasten dira, manipulazioaren, irudien eta jolasen bidez, eta, aldi berean, garatu egiten dute gaitasun digital eta matematikoa. Koaderno honetan ikusiko ditugu zenbakiak batzea eta kentzea, bururakorik gabe. Bi zifrako zenbakiak batzea eta kentzea, deskonposatuz. Hamarreko, ehuneko eta milako zehatzak batzea eta kentzea. 11, 21, 31... batzea eta kentzea. 101, 201, 301... batzea eta kentzea. 9 eta 99 batzea eta kentzea. 19, 29, 39... batzea. 99, 199 batzea hiru zifrako zenbakiei. Hamarrekoz, ehunekoz eta milakoz biderkatzea. 2z eta 20z biderkatzea. 0z amaitutako bi zenbaki biderkatzea. 5ez eta 50ez biderkatzea. 11z eta 101ez biderkatzea. 25ez biderkatzea. Deskonposatuz biderkatzea. 0z amaitutako zenbakiak 10ez, 100ez eta 1000z zatitzea. 5ez eta 50ez zatitzea. 4z zatitzea.
LH, 4. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak