Buruz kalkulatzeko estrategiak : Lehen Hezkuntza 2 - Estela Herrero, Josep; Arenaza, Libe ([Sondika] : Giltza, 2018)
Koaderno hauekin, ikasleek ikasi egiten dute eragiketa matematiko errazak (batuketak, kenketak, biderketa eta zatiketak) eta eragiketa konplexuagoak (berreketak) buruz kalkulatzen, arin eta zehatz. Ikasleak kalkuluak egiten hasten dira, manipulazioaren, irudien eta jolasen bidez, eta, aldi berean, garatu egiten dute gaitasun digital eta matematikoa. Koaderno honetan ikusiko ditugu: bi eta hiru zifrako zenbakiak, zenbaki baten aurrekoa eta ondorengoa, konposizioa eta deskonposizioa, 10 eta 100 batzea eta kentzea, hamarrekora eta ehunekora hurbilduz batzea eta kentzea, bi zenbaki berdin batzea, bikoitza, 10ez eta 100ez biderkatzea, zenbaki bikoitien erdia, eta, grafikoki banatzea..
LH, 2. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak