Buruz kalkulatzeko estrategiak : Lehen Hezkuntza 1 / [proiektua eta argitalpena, Giltza-edebé taldea ; proiektuaren zuzendaria, Josep Estela Herrero ; aholkulari pedagogikoa, Santiago Centelles Cervera ; koordinatzailea, Libe Arenatza Álvarez ; edizioa, Pau Barberá Fábregas, M. Roser Sánchez Gimeno eta Iratxe Lopez Basarrate] - Estela Herrero, Josep; Arenaza, Libe (Entrenatu burua (Giltza), 2018)
Koaderno hauekin, ikasleek ikasi egiten dute eragiketa matematiko errazak (batuketak, kenketak, biderketa eta zatiketak) eta eragiketa konplexuagoak (berreketak) buruz kalkulatzen, arin eta zehatz. Ikasleak kalkuluak egiten hasten dira, manipulazioaren, irudien eta jolasen bidez, eta, aldi berean, garatu egiten dute gaitasun digital eta matematikoa. Koaderno honetan ikusiko ditugu 99ra arteko zenbakiak: zenbatzea eta zenbakiak ordenatzea eta konparatzea. Goranzko eta beheranzko segidak. Batuketak egitea. Kenketak egitea. Batuketatan deskonposatzea 10 baino zenbaki txikiagoak. Batekotan eta hamarrekotan deskonposatzea. Bikoitza eta erdia. Kopuruak iritzira kalkulatzea.